Pages

12 Mart 2013 Salı

Muhteşem Yüzyıl Takıları

myy takilari 10


Altınbaş, “Eşsiz” koleksiyonu ile Muhteşem Yüzyıl dizisinde izleyenleri hayran bırakıyor. Topkapı Sarayı’ndaki dönem mücevherlerini birebir yansıtan ve tarihe ayna tutan koleksiyon, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Mahidevran’ın, Valide Sultan’ın, Hürrem’in, Hatice Sultan’ın çok beğendiğimiz takılarının hepsini Altınbaş yapıyor.İri elmaslar, yakutlar, zümrütler, safirler ve birbirinden değerli taşların süslediği gerdanlık, kolye, küpe ve yüzükler muhteşem koleksiyonun en önemli kısmını oluşturuyor. Dönemin çizgilerini birebir yansıtan içinde tarih yaşatan koleksiyon 200 parçadan oluşuyor.


Tasarımların dört ay sürdüğü koleksiyonda 433 karat elmas, 80 karat yakut, 156 karat zümrüt ve 7 kilo altın kullanılıyor. İncilerin tamamı ise güney denizlerinin büyüsünü yansıtan en kıymetli parçalardan seçilerek üretiliyor.


Altınbaş Muhteşem Yüzyıl Takılarından Örnekler…




Koleksiyonda el sanatları ön planda Trabzon’a özgü “Kazaziye” koleksiyonun önemli parçalarından birisini

Osmanlı dönemindeki en önemli sanatlardan birisi olan “Kazaziye” tamamen el işçiliğiyle yapılıyor.Padişah kavuklarını süsleyen “Sorguç”lar ise günümüze uyarlanarak broş olarak kullanılıyor.


Bu yıl erkek mücevheri tasarımlarında ön plana geçmesi beklenen “Zihgir”, Altınbaş’ın öne çıkan tasarımları arasında bulunuyor. Osmanlı’da, okçulukta başparmağa takılan ve yayı başparmak ile gerdirmeye yarayan halka benzeri bir aparat olan Zihgir, bu yaz erkeklerin vazgeçilmez aksesuarları arasına giriyor.





thumbs myy takilari 1 thumbs myy takilari 10 thumbs myy takilari 11 thumbs myy takilari 12 thumbs myy takilari 13 thumbs myy takilari 14 thumbs myy takilari 2 thumbs myy takilari 3 thumbs myy takilari 4 thumbs myy takilari 5 thumbs myy takilari 6 thumbs myy takilari 7 thumbs myy takilari 8 thumbs myy takilari 9





myy takilari 1

myy takilari 10

myy takilari 11

myy takilari 12

myy takilari 13

myy takilari 14

myy takilari 2

myy takilari 3

myy takilari 4

myy takilari 5

myy takilari 6

myy takilari 7

myy takilari 8

myy takilari 9







Muhteşem Yüzyıl Takıları

0 yorum:

Yorum Gönder